Madalaima hinnaga võitis riigihanke meie lasteaias toitlustusteenuse osutamiseks OÜ Tüdrukud. Tuginedes pakutud hinnale on meie lasteaia toidupäeva maksumus Tallinna Rõõmupesa Lasteaia hoolekogu 8. veebruari.2023 otsuse alusel alates 1. märtsist 2023:

Hommikusöök, lõuna ja oode:
sõimes 5.15
aiarühmas (kõik vanuserühmad) 5.75
Hommikusöök, lõuna, oode ja õhtusöök:
Lepatriinud 24 h (4 söögikorda, õhtusöök kell 19.00): 3.61, sh õhtusöök 0.86.  

Elanikeregistrijärgselt Tallinnas elavate laste toidukulu hüvitatakse Tallinna Linnavalitsuse kehtestatud piirmääras; täpsemalt peatükis toiduraha. Samas saate vaadata, kuidas lapsevanema makstav toiduraha meie lasteaias aastatel 2016-2023 muutunud on.


Meie lasteaed suletakse suvel kollektiivpuhkuseks 12 päevaks, 17.07. - 28.07.2023.a. Kohatasu selle aja eest ei võeta.
Lapsevanemad, kes soovivad lasteaia sulgemise ajaks oma lapsele kohta, teatavad sellest kevadel toimuval küsitlusel ning saavad soovitud ajaks ajutise koha lähedalasuvas Männikäbi lasteaias. Kohasoovijail tuleb kirjutada vastavasisuline avaldus Männikäbi lasteaia direktorile, plangi saate Rõõmupesast.
Kollektiivpuhkuse ajal saame anda meie töötajatele vaid osa nende puhkusest, seetõttu töötame suvekuudel liidetud rühmade tingimustes. Juunis ja juulis on meie rühmades ajutised lapsed teistest lasteaedadest.

Tallinn jätkab ka uuel aastal peredele munitsipaallasteaia kohatasu tõusu kompenseerimist – toetust või vabastust saavad vanemad juhul, kui laps ja tema vähemalt üks vanem on alates 31. detsembrist 2022 ja sealt edasi katkematult Tallinna elanik.

2023. aastal on kohatasu  88,45 eurot. Et kohatasu ei tõuseks võrreldes 2022. aastaga peab lapse ja vähemalt ühe vanema rahvastikuregistrijärgne elukoht 31. detsembri 2022 seisuga olema Tallinn, ning seda katkematult ka edaspidi.

Lapsevanematel on jätkuvalt võimalik taotleda sissetulekust sõltuvat kohatasu vabastust, avalduse alusel vabastatakse pere kohatasust ka teise või enama lasteaias käiva lapse eest ning koolivälise nõustamismeeskonna soovitusel sobitus- või erirühmas käiva lapse eest. Kohatasu vabastuse saamiseks tuleb lapsega samal aadressil elaval vanemal esitada taotlus iseteeninduskeskkonnas: info.haridus.ee/lasteaiakoht.

Vastavalt Tallinna Linnavolikogu 21. detsembri 2021 määrusele saavad vanemad 1. jaanuarist 2023 toetust või vabastust juhul, kui nii vanema kui ka lapse rahvastikuregistrijärgne elukoht on toetuse või hüvitise saamise kalendriaastale eelneva kalendriaasta 31. detsembril ning käimasoleval aastal katkematult Tallinna linn.

Täispikkuses pressiteade: https://www.tallinn.ee/et/haridus/uudis/uuel-aastal-jaab-kehtima-tallinlastele-praegune-lasteaia-kohatasu-maar


2. juunil 2022 toodi Tallinna Rõõmupesa lasteaia ehitatavalt hoone katuselt alla sarikapärg.
Teatamaks omanikule ehitatava maja katuse alla saamisest, olid lasteaia ehitajad Fund Ehituse Oü-st vana ehitajate kombe kohaselt kinnitanud lasteaia katusele sarikapärja. Tallinna linna esindajad, Tallinna abilinnapea hr Vadim Belobrovtsev ja Mustamäe linnaosa vanem hr Lauri Laats tänasid OÜ Fund Ehituse ehitajaid seni tehtud töö eest ning tõid sarikapärja alla.
Mustamäe linnaosa valitsus kostitas ehitajaid tänulõunaga.

Sulgeme lasteaia kollektiivpuhkuseks ajavahemikus 04.07. - 29.07.2022.a. Kohatasu selle aja eest ei võeta.
Lapsevanemad, kes vajavad lasteaia sulgemise ajaks oma lapsele kohta, teatavad sellest veepõhises küsitluses veebruarikuu jooksul ning saavad soovitud ajaks ajutise koha mõnes teises Mustamäe või Õismäe lasteaias. 
Kohasoovijail tuleb kirjutada vastavasisuline avaldus kohta võimaldava lasteaia direktorile, plangi saadab Rõõmupesa direktor märtsist maini vastavalt direktoritevahelisele kokkuleppele.
 
Kollektiivpuhkuse ajal saame anda meie töötajatele suurema osa nende puhkusest. Pedagoogidel langeb kollektiivpuhkusega kokku vaid osa põhipuhkusest, seetõttu töötame suvekuudel, kui on peamine puhkuste periood - juunis ja augustis, liidetud rühmadena.

1. veebruaril 2022 asetati ehitatavale Tallinna Rõõmupesa lasteaia hoonele nurgakivi.
Tallinna linna poolt tervitasid nurgakivi asetamisele kokkutulnuid Tallinna aselinnapea Vadim Belobrovtsev ja Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. Seejärel asetasid aselinnapea Vadim Belobrovtsev, linnaosavanem Lauri Laats, linnavaraameti arendusosakonna juhataja ameti juhataja ülesannetes Hardi Alliksaar, haridusameti osakonnajuhataja Rainer Rannala, OÜ Fund Ehituse projektijuht Lauri Evert ja Rõõmupesa direktor Lea Pihelgas heade soovide kapsli nurgakivisse.

Seoses riikliku töötasu alammäära tõusuga 654 eurole alates 1. jaanuarist 2022 muutub ka koolieelsete lasteasutuste vanemate poolt kaetav osa määra suurus.
Tallinna Linnavolikogu 21. detsembri 2021 määrusega nr 35 „Tallinna Linnavolikogu määruste muutmine (lasteaia kohatasu vanema osa)“ on muudetud Koolieelsete munitsipaallasteasutuste kulude vanemate poolt osa määra määrust ning täiendavalt on sisse toodud toetus Tallinna linna elanikele.
Toetuse suurus on kinnitatud 22.12.2021. aasta Tallinna Haridusameti juhataja käskkirjaga nr HA-4/41 ning selle suurus ei ole suurem kui 2021. aastal kehtiva kohatasu suuruse ja alates 2022. aastast kehtiva kohatasu suuruse vahe. Toetus kajastatakse arvel. 

Vanemate poolt kaetava osa määra suurus alates 1. jaanuarist 2022 on 79,79 eurot.
Tallinna linna elanikele on vanemate poolt kaetava osa määra suurus alates 1. jaanuarist 2022 endiselt 71,25 eurot (kohatasu 79,79 eurot - Tallinna elaniku toetus 8,54 eurot = 71,25 eurot). Seega, Tallinna linna elanikele kohatasu ei tõuse. 
Käskkirja leiate meie kodulehelt https://roomupesa.tln.edu.ee/images/muu/kohatasu-alates-2022.pdf


Tallinna Rõõmupesa Lasteaia COVID-19 leviku tõkestamise plaan on koostatud lasteaia tegevusvalmiduse suurendamiseks ja tööjaotuse selgitamiseks võimaliku COVID-19 teise laine tekkides. Plaan on avaldatud meie veebilehe avalehel.


17.-20. maini 2017 toimus Erasmus+ strateegilise koostööprojekti „Becoming an European City-Zen“ hargmaine kohtumine Tallinnas.

Rõõmupesa õpetajad tutvustasid Pariisist, Roomast, Ateenast ja Belfastist tulnud projektipartneritele meie lasteaeda ja õpetajate tööd. Lahtised tegevused viisid läbi õpetajad Gea Kõiv Mesilindude rühmas, Heli Viita Nupsikute rühmas, Jane Noor Siilikeste rühmas ja Eveli Strandson Pesamunade rühmas.

Õpetajate Marge Kullamaa ja Kai Jõemetsa õuesõppe tegevus, ekskursioon Toompeale viis aga nii lapsed kui ka külalised Riigikoguga tutvuma.

Projektiseminaridel rääkisid kõik projektimeeskonnad oma viimase poolaasta projektitööst, kodulinna vaatamisväärsuste ja lasteaia lähiümbruse elementide tutvustamisest lastele. Rõõmupesa ettekanded tegid Rõõmupesa-poolne projektikoordinaator, direktor Lea Pihelgas ja õpetaja Kai Jõemets.

Võõrustaja teemaks oli seekord „Liikumine ja sport terviskasvatuse võimalusena lasteaia tegevuskavas“, sellekohse ettekandega astusid projektipartnerite ette meie õpetajad Eveli Strandson ja Liis Pettai.

Projektitöös kokkulepitult jagasid partnerid üksteisele laste töödest ja tegemistest koostatud Memoriine. Meie õpetajad panid kingikottidesse ka Rõõmupesa rühma-logodest koostatud doomino, mis valmisid õpetajate Marge Kullamaa ja Jane Noore eestvedamisel.

Nii projektitegevuste läbiviimisele kui ka kohtumise kordamineku heaks pani lisaks projektimeeskonnaliikmetele oma õla alla peaaegu kogu Rõõmupesa pere. Suur tänu kõigile!

LogosBeneficairesErasmusRIGHT EN


Meie strateegiline koostööprojekt "Knowing me - knowing You", mille Rõõmupesa aastatel 2014-2016 koos Prantsusmaa, Itaalia, Suurbrittannia ja Hispaania partneritega Erasmus+ programmi rahastusel läbi viis, sai novembri lõpus Euroopa kvaliteedimärgi!
See, kord aastas Euroopa koolide töötajaid ühendava virtuaalkogukonna, eTwinningu jagatav auhind on tunnustus meie õpetajate tublile tööle. See on tõestus, et lastega läbiviidud projektitegevused on hinnatud väga heal tasemel olevaks. Seekord pälvis kvaliteedimärgi kokku kolm Eestimaa lasteaeda. Tunnustatute nimekiri maade lõikes on nähtav siin. 
Euroopa kvaliteedimärgi saavad need projektid, millele on eelnevalt taotletud ning mis on tunnustatud vähemalt kahe riikliku kvaliteedimärgiga. Eesti riikliku kvaliteedimärgi pälvisime oktoobris 2016.
Projekti ülevaatenäitusega saab tutvuda lasteaias. Näituse külastamiseks pöörduge rühma õpetaja või lasteaia juhtkonna poole.
erasmuslogo


7. oktoobril autasustati Lennusadamas Tallinna paremaid õpetajaid. Autasud andis kätte Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.Üle mitme aasta hinnati kõrge tunnustuse,Tallinna aasta õpetaja tiitli vääriliseks ka meie lasteaia esitatud kandidaat - logopeed Tiiu Tammemäe.
Rõõmupesa õpetajad, Tallinna aasta õpetajad.


6. oktoobril Kultuurikeskuses Kaja toimunud linnaosa vanema pidulikul vastuvõtul tunnustati Mustamäe lasteaedade ja koolide õpetajaid. Lasteaiaõpetaja elutöö kategooria tunnustus tuli Rõõmupesasse, selle pälvis pika ja kohusetundliku töö eest Mustamäe laste kasvatamisel meie Pesamunade rühma õpetaja Evi Kudrešova.
See on 10 aasta jooksul, mil Mustamäe aasta õpetaja tiitlit jagatakse, kolmas laureaaditiitel meie lasteaia õpetajale. Kõik tunnustused on siin.


Seoses viirusnakkustesse haigestumise kasvuga said lasteaiad täna meeldetuletavad soovitused töö korraldamiseks gripiperioodil. 

Teatame, et Tallinna linn läheb üle e-arve püsimakse süsteemile
See teade on lastevanematele, kes on sõlmitud arvete maksmiseks oma pangas otsekorralduse.
1. veebruaril 2014 saavad sõlmitud otsekorraldustest teie pangas e-arve püsimakse lepingud, kui see teile sobib ning te te ei lõpeta eelnevalt oma otsekorraldust. 

Teile on saadetud linna poolt vastav kiri.


Mõlamad meie lasteaia lapsed, kes pääsesid ülelinnalise koolieelikute etlemiskonkursi "Eesti keele kaunis kõla" lõppvooru, jõudsid Estonia Talveaias kuue parema Tallinna koolieelikust etleja hulka.